Klobásy zapečené v zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Klobása Dunajská
  • 60 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 63.7 mg
  • Draslík 73.1 mg
  • Vláknina 1607 mg
  • Vitamín A 1607 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na sádle, zaprášíme lžičkou sladké mleté papriky, přidáme pokrájené kysané zelí i s nálevem a

  • 2

    krátce podusíme.

  • 3

    Na dno zapékací nádoby dáme polovinu zelí, na něj na kolečka nakrájené domácí klobásy a přikryjeme zbytkem zelí.

  • 4

    Vše zalijeme rozšlehanou smetanou.

  • 5

    Dáme do předehřáté trouby a 20 minut zapékáme.

Komentáře k receptu