Řecký salát s dýní a feferonkami
Suroviny
- 400 g Dýně
- 200 g Mozzarella
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibulka jarní
- 4 ks Feferony sterilované
- 3 stroužek Česnek
- 3 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 18 g
- Sodík 4205 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 1098.2 mg
- Vláknina 11641.8 mg
- Vitamín A 11641.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 236.2 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malou oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a vlákna. Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, kostky dýně povaříme 2 - 4 minuty. Sítem je vyjmeme, necháme okapat, vložíme do mísy. Očištěnou a omytou jarní cibulku pokrájíme na kroužky. Nakládané malé feferonky rozkrájíme na poloviny. Česnek oloupeme, drobně posekáme, petrželku omyjeme, lístky otrháme, Mozzarellu krájíme na plátky.
-
2
Připravíme dresing: do misky vlijeme olivový olej, citronovou šťávu, vinný ocet, sůl, pepř, vše dobře promícháme.
-
3
Dýni, cibulku, feferonky, česnek, petrželku a Mozzarellu promícháme s dresingem, necháme odpočinout 10 minut, podáváme.