Krupicové řezy s jahodami a rebarborou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 22 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 49 mg
- Draslík 457.5 mg
- Vláknina 7262.5 mg
- Vitamín A 7262.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci smícháme mléko, 2 lžíce másla, 50 g cukru a špetku soli. Přivedeme k varu, poté vmícháme krupici, pod pokličkou vaříme 10 minut na mírném ohni. Krupicovou hmotu rozprostřeme na vymazaný plech, necháme vychladnout.
-
2
Krupicové těsto na plechu posypeme zbylým máslem a necháme péct na přibližně 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
-
3
Rebarboru oloupeme, omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, jahody omyjeme, rozčtvrtíme. V hrnci je smícháme s rebarborou, zbylým krupicovým i vanilkovým cukrem, prohřejeme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni přibližně 10 minut, než rebarbora i jahody změknou. Směs poté necháme vychladnout.
-
4
Upečený krupicový koláč krájíme na trojúhelníkové porce, posypeme skořicovým cukrem, podáváme s jahodami a rebarborou.