Nakládaný sýr s pepřem a rajčaty
Suroviny
- 600 g Rajčata
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 150 g Mozzarella
- 6 ks Cibule perlová
- 1 ks Chilli paprička
- 6 stroužek Česnek
- 3 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 0.5 polévková lžíce Hořčičné semínko
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1 polévková lžíce Pepř 4 barev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 26 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 29.6 mg
- Draslík 439.6 mg
- Vláknina 5447.8 mg
- Vitamín A 5447.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme nálev: v hrnci přivedeme k varu 3 dl vody s 1 lžicí octa, cukrem, solí a hořčičným semínkem. Vaříme pomalu 5 minut a necháme nálev vychladnout.
-
2
Očistíme česnek a perlovou cibulku. Omyjeme cherry rajčata a necháme je okapat. Tvrdý ovčí sýr a Mozzarellu nakrájíme na kostky velikosti sousta. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme a zbavíme semínek. Snítky bylinek: tymián, bazalka, rozmarýn (po půl lžíce) omyjeme a necháme okapat.
-
3
Všechny připravené ingredience vložíme střídavě do větší zavařovací sklenice, prosypeme celým pepřem, zalijeme připraveným vychladlým nálevem. Sklenici uzavřeme a odložíme na tmavé chladné místo. Konzumujeme nejdříve po 12 hodinách.