Nakládaný sýr s pepřem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 150 g Mozzarella
  • 6 ks Cibule perlová
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pepř 4 barev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 29.6 mg
  • Draslík 439.6 mg
  • Vláknina 5447.8 mg
  • Vitamín A 5447.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme nálev: v hrnci přivedeme k varu 3 dl vody s 1 lžicí octa, cukrem, solí a hořčičným semínkem. Vaříme pomalu 5 minut a necháme nálev vychladnout.

  • 2

    Očistíme česnek a perlovou cibulku. Omyjeme cherry rajčata a necháme je okapat. Tvrdý ovčí sýr a Mozzarellu nakrájíme na kostky velikosti sousta. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme a zbavíme semínek. Snítky bylinek: tymián, bazalka, rozmarýn (po půl lžíce) omyjeme a necháme okapat.

  • 3

    Všechny připravené ingredience vložíme střídavě do větší zavařovací sklenice, prosypeme celým pepřem, zalijeme připraveným vychladlým nálevem. Sklenici uzavřeme a odložíme na tmavé chladné místo. Konzumujeme nejdříve po 12 hodinách.

Komentáře k receptu