Tykvové rizoto s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 500 g Tykev
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 50 ml Olej olivový
  • 1.3 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1532 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 331.4 mg
  • Vláknina 7761.7 mg
  • Vitamín A 7761.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dužninu z tykve nakrájíme na kostičky, ve velkém hrnci rozpálíme olej a tykev 7 minut osmažíme ze všech stran. Třetinu odložíme, zbytek rozmixujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme rýži a asi 1 minutu opékáme. Vlijeme naběračku vroucího vývaru a mícháme za mírného vaření, dokud se téměř nevstřebá do rýže. Tento postup opakujeme, dokud rýže není měkká. Osolíme, opepříme, vmícháme máslo, rozmixovanou tykev i kostičky a nakonec strouhaný parmezán. Rizoto rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme parmezánem a nasekanou šalvějí.

Komentáře k receptu