Tykvové rizoto s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1532 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 331.4 mg
- Vláknina 7761.7 mg
- Vitamín A 7761.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dužninu z tykve nakrájíme na kostičky, ve velkém hrnci rozpálíme olej a tykev 7 minut osmažíme ze všech stran. Třetinu odložíme, zbytek rozmixujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme rýži a asi 1 minutu opékáme. Vlijeme naběračku vroucího vývaru a mícháme za mírného vaření, dokud se téměř nevstřebá do rýže. Tento postup opakujeme, dokud rýže není měkká. Osolíme, opepříme, vmícháme máslo, rozmixovanou tykev i kostičky a nakonec strouhaný parmezán. Rizoto rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme parmezánem a nasekanou šalvějí.