Jehněčí kotlety na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 26 g
- Sodík 149 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 106 mg
- Draslík 535 mg
- Vláknina 1700 mg
- Vitamín A 1700 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a na krajích nařízneme. Naskládáme je na sebe do mísy proložené nakrájenou cibulí, a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odležet.
-
2
V pánvi rozehřejeme část másla a kotlety na něm z jedné strany prudce opečeme. Na horní strany dáme kousek másla, kotlety obrátíme a pečeme z druhé strany. Pak oheň zmírníme a pomalu je dopékáme doměkka.
-
3
Kotlety pečeme i s cibulí, ve které jsme je marinovali.