Zapečené vepřové kotlety na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 155.3 mg
  • Draslík 861.4 mg
  • Vláknina 6327.2 mg
  • Vitamín A 6327.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíma na plátky. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

  • 3

    Kotlety vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, na ně naskládáme plátky brambor, osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a mletou paprikou. Vše zalijeme šlehačkou.

  • 4

    Pečeme v troubě, předehřátí na 200 stupňů, dokud kotlety zcela nezměknou.

Komentáře k receptu