Pórek s cibulkou a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 0.84 g Máslo čerstvé
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 3 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 6 ks Pórek
  • 3 ks Cibule červená
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 10.5 mg
  • Draslík 972.8 mg
  • Vláknina 23432.5 mg
  • Vitamín A 23432.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.4 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nakrájíme na úzké nudličky bílou a světlezelenou část omytých pórků a restujeme je na rozpuštěném másle s olejem na pánvi asi 15 minut doměkka. Vše osolíme a opepříme, dáme do vyhřáté trouby, aby pórek nevychladl.

  • 2

    Vedle na pánvi stejným způsobem připravíme na jemná kolečka nakrájené červené cibule. Restujeme asi 10 minut a před koncem nalijeme do cibule citronovou šťávu a smícháme se šťávou na dně pánve. Vše dosolíme a dopepříme, posypeme semínky fenyklu a nastrouhaným muškátovým oříškem.

  • 3

    Servírujeme teplé na teplých talířích. Na pórek dáme cibuli a posypeme strouhaným parmezánem a nadrobno krájenou petrželí.

Komentáře k receptu