Glazované mrkve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Karotka
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Cukr krupice
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1823 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 721.1 mg
  • Vláknina 11508.8 mg
  • Vitamín A 11508.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé karotky vložíme do hrnce s vývarem tak, aby byly ponořené, přidáme tymián, bobkový list a česnek a vaříme asi 8 minut, karotky ale nesmějí změknout.

  • 2

    Karotky vyjmeme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme sůl a pepř, vložíme karotky a zahříváme několik minut.

  • 3

    Přilijeme rozpuštěné máslo a posypeme cukrem a za stálého otáčení na mírném ohni opékáme a poléváme výpekem z pánve. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu