Cizrnový salát s feta sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Feta
  • 100 g Rajčata
  • 50 g Řeřicha
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 279.6 mg
  • Vláknina 9570.8 mg
  • Vitamín A 9570.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme oregano, pepř a chilli. Koření zamícháme a přidáme na kostičky nakrájený feta sýr, na který se koření nalepí.

  • 2

    Do mísy přilijeme citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Necháme 10 minut odležet.

  • 3

    Mezitím si můžeme přecedit cizrnu, nakrájet rajčata a nahrubo nasekat listy řeřichy. Zbylé suroviny přidáme do mísy a promícháme. Ihned můžeme podávat.

Komentáře k receptu