Cannelloni plněné kapustou a uzenou pečení
Suroviny
- 600 g Kapusta hlávková
- 60 g Máslo čerstvé
- 200 g Mozzarella
- 30 g Sýr Parmezán
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 12 ks Těstoviny Lasagne
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 12 plátek Pečeně uzená
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5842 kcal
- Sacharidy 1101 g
- Tuky 56 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 200 g
- Uhlovodany 1098 g
- Cholesterol 104.4 mg
- Draslík 698.1 mg
- Vláknina 6071 mg
- Vitamín A 6071 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 180 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a omyjeme kapustu. Vykrojíme košťál a oddělíme zhruba 6 hezkých listů. V hrnci dáme vařit vodu a asi 1 minutu v ní listy blanšírujeme, dokud nezměknou tak, že se dají zavinout. Pomocí děrované naběračky listy vyjmeme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vodu, ve které jsme listy blanšírovali, nevyléváme.
-
2
Připravíme zbytek kapusty. Silnější části listů vykrojíme a ostatní nakrájíme na nudličky. Kapustovou vodu osolíme, přidáme 1 lžíci oleje a po porcích v ní asi 6 minut vaříme plátky lasagní. Když lasagně změknou tak, že se dají zavinout, vyjmeme je a necháme na papírové utěrce vedle sebe okapat.
-
3
Připravíme velkou pánev, ve které rozpálíme 30 g másla a asi 5 minut na silném ohni na něm za stálého míchání dusíme nudličky kapusty. Kapustu ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Kapustu vložíme do větší mísy a necháme trochu vychladnout. Vezmeme blanšírované kapustové listy a mírně je osolíme a opepříme. Na každý list položíme plátky lasagní a tenký plátek uzené pečeně a vše zavineme na canelloni.
-
4
Mozzarellu nakrájíme na velmi malé kousky, parmezán nastrouháme. K dušené kapustě přidáme smetanu, vejce, mozzarelu, promícháme. Zapékací mísu vymažeme zbylým olejem a dno vyložíme kapustou. Na kapustu poklademe cannelloni. V malém hrnci rozpustíme zbylé máslo a cannellloni jím potřeme a posypeme parmezánem. Mísu přikryjeme pokličkou nebo alobalem, vložíme do studené trouby a pečeme při teplotě 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) asi 40 minut. Po uplynutí doby mísu vyjmeme, cannelloni s kapustu rozdělíme na talíře a podáváme.