Masové koláče
Suroviny
- 550 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Petržel - nať
- 30 g Droždí
- 20 g Celer řapíkatý
- 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 300 g Kuřecí maso vařené
- 60 g Sýr Ricotta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 1 stroužek Česnek
- 2 dl Jogurt bílý
- 2 dl Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- 3 dl Mléko kefírové
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1109 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 44 g
- Sodík 734 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 76.1 mg
- Draslík 655.1 mg
- Vláknina 17115 mg
- Vitamín A 17115 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.3 mg
- Vitamín E 11.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava sýrového těsta: 500 g mouky prosijeme do kuchyňského robotu, přidáme rozdrobené droždí, přilijeme 3 lžíce oleje, rozklepneme vejce, osolíme, vlijeme 1 dl vody, přidáme sýr, suroviny promícháme a za chodu robotu přiléváme mléko, aby nám vzniklo husté a hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici odpočinout 40 minut.
-
2
Náplň: Olej rozpálíme v pánvi, do které přidáme na kousky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenká kolečka nakrájený česnek, přimícháme na tenké proužky nakrájenou červenou papriku, mletý kmín a opékáme 2 minuty. Potom do pánve, přidáme na kousky nakrájené vařené maso, nakrájený celer, přisypeme scezenou kukuřici, nasekanou petrželovou naň, vlijeme jogurt, podle chuti osolíme, opepříme a na středně silném ohni, za občasného míchání suroviny povaříme přibližně 10 minut. Nakonec uvařenou směs dochutíme podle vymačkanou pomerančovou šťávou, hrnec stáhneme z ohně a směs necháme vychladnout.
-
3
Plech vymažeme olejem, zapneme troubu, aby se nahřála. Připravené těsto vybereme z potravinářské fólie, položíme ho na moukou vysypaný vál a rozvalíme na velký plát silný 3 mm. Vykrojíme z něj čtyři spodní kolečka o velikosti talíře. Následovně vykrojíme další čtyři horní kolečka. Na každé spodní kolečko položíme připravenou směs a okraje potřeme vodou. Naplněná spodní kolečka přikryjeme horními kolečky, okraje zmáčkneme, aby se spojily a tak vzniknou koláče. Každý koláč několikrát propíchneme vidličkou, potřeme je vodou, poklademe na připravený plech, který vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme 25 minut do křupava.
-
4
Upečené koláče vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme, upravíme na talíře a servírujeme.