Vafle jogurtové pikantní
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Sýr Niva (Rokfór)
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 150 g Máslo arašídové
- 100 g Dýňová semínka
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- 5 dl Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 31 g
- Sodík 544 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 67.1 mg
- Draslík 683.7 mg
- Vláknina 9275.9 mg
- Vitamín A 9275.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku s kypřicím práškem, solí, pepřem a mletou paprikou prosejeme do misky, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, vlijeme jogurt. Šlehačem všechny suroviny v misce vyšleháme do hladkého těsta. Potom vsypeme dýňová semínka, vařečkou zamícháme, misku s těstem přikryjeme a na 10 minut necháme odležet.
-
2
Formu na pečení vaflí mírně vymažeme olejem, rozpálíme, nalijeme přiměřeně těsta, vafli opékáme do zlatova. V pečení pokračujeme, než spotřebujeme všechno těsto v misce. Připravené vafle udržujeme teplé.
-
3
Podle porcí je rozdělíme na talíře, na každou položíme lžíci teplého arašídového másla, na máslo rozdrobený sýr a podáváme.