Vafle jogurtové pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 150 g Máslo arašídové
  • 100 g Dýňová semínka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • 5 dl Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 67.1 mg
  • Draslík 683.7 mg
  • Vláknina 9275.9 mg
  • Vitamín A 9275.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku s kypřicím práškem, solí, pepřem a mletou paprikou prosejeme do misky, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, vlijeme jogurt. Šlehačem všechny suroviny v misce vyšleháme do hladkého těsta. Potom vsypeme dýňová semínka, vařečkou zamícháme, misku s těstem přikryjeme a na 10 minut necháme odležet.

  • 2

    Formu na pečení vaflí mírně vymažeme olejem, rozpálíme, nalijeme přiměřeně těsta, vafli opékáme do zlatova. V pečení pokračujeme, než spotřebujeme všechno těsto v misce. Připravené vafle udržujeme teplé.

  • 3

    Podle porcí je rozdělíme na talíře, na každou položíme lžíci teplého arašídového másla, na máslo rozdrobený sýr a podáváme.

Komentáře k receptu