Salát z okurek, rajčat a krůtího masa
Suroviny
- 300 g Brambory
- 300 g Krůtí prsa
- 300 g Rajčata
- 200 g Okurka salátová
- 60 ml Vývar slepičí
- 50 ml Zakysaná smetana
- 150 ml Majonéza
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika zelená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 37 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 55.3 mg
- Draslík 838.9 mg
- Vláknina 6892.5 mg
- Vitamín A 6892.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.4 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce v 600 ml vody doměkka, slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Omyté krůtí maso uvaříme ve zbylé vodě a nakrájíme na kostičky. Rajčata a papriku bez semen nakrájíme na kostičky. Okurku oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
-
3
Zálivku připravíme smícháním octa, soli, pepře, slepičího vývaru, smetany, majonézy a petrželové nati nasekané najemno.
-
4
V míse promícháme brambory, rajčata, okurky, papriku a maso. Přelijeme zálivkou a necháme vychladit.