Nudle s rajčaty a rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 9 g
- Sodík 829 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 757.3 mg
- Vláknina 10544.8 mg
- Vitamín A 10544.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto na nudle připravíme z krupice, mouky, soli a vody. Vše prohněteme, vytvoříme těsto. Pomoučníme pracovní plochu, těsto na ní vyválíme na tenký plát, pokrájíme na proužky.
-
2
Připravené syrové nudle přesuneme na pomoučněný plech, přikryjeme je utěrkou a necháme proschnout. Mezitím omyjeme rajčata, nakrojíme je do křížku, spaříme horkou vodou a oloupeme slupku, dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a cibuli, obojí pokrájíme nadrobno.
-
3
V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a zpěníme. Vsypeme nakrájenou dužinu rajčat, dochutíme solí, pepřem a vše vaříme na mírném ohni přibližně 10 minut.
-
4
Očistíme a opláchneme rukolu, osušíme, nahrubo nasekáme. Přidáme k omáčce a zrhuba 2 - 3 minuty ohříváme. Připravíme si sýry, Gorgonzolu nakrájíme na menší kousky, Parmezán nastrouháme.
-
5
Proschlé nudle uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody al dente. Uvařené je scedíme, necháme okapat. Nudle promícháme s omáčkou, upravíme na talíře, podáváme posypané Gorgonzolou a Parmezánem.