Nudle s rajčaty a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 500 g Rukola
  • 100 g Krupice pšeničná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 757.3 mg
  • Vláknina 10544.8 mg
  • Vitamín A 10544.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na nudle připravíme z krupice, mouky, soli a vody. Vše prohněteme, vytvoříme těsto. Pomoučníme pracovní plochu, těsto na ní vyválíme na tenký plát, pokrájíme na proužky.

  • 2

    Připravené syrové nudle přesuneme na pomoučněný plech, přikryjeme je utěrkou a necháme proschnout. Mezitím omyjeme rajčata, nakrojíme je do křížku, spaříme horkou vodou a oloupeme slupku, dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a cibuli, obojí pokrájíme nadrobno.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a zpěníme. Vsypeme nakrájenou dužinu rajčat, dochutíme solí, pepřem a vše vaříme na mírném ohni přibližně 10 minut.

  • 4

    Očistíme a opláchneme rukolu, osušíme, nahrubo nasekáme. Přidáme k omáčce a zrhuba 2 - 3 minuty ohříváme. Připravíme si sýry, Gorgonzolu nakrájíme na menší kousky, Parmezán nastrouháme.

  • 5

    Proschlé nudle uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody al dente. Uvařené je scedíme, necháme okapat. Nudle promícháme s omáčkou, upravíme na talíře, podáváme posypané Gorgonzolou a Parmezánem.

Komentáře k receptu