Rigatoni s cuketou a ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 18 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 688.6 mg
- Vláknina 11313.8 mg
- Vitamín A 11313.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rigatoni uvaříme v dostatečném množstsví osolené vody dle návodu na obalu.
-
2
Do hrnce nalijeme vodu, vložíme omyté a očištěné cukety, které zhruba 2 minuty blanšírujeme. Poté je vyjmeme, opláchneme studenou vodou. Nakrájíme na plátky o šířce přibližně 1 cm. Bazalku opláchneme, očistíme, otrháme lístky a pokrájíme je na proužky. Oloupeme česnek, rozkrájíme ho nadrobno.
-
3
Na pánev nalijeme olej, rozpálíme ho, vložíme plátky cukety, které z obou stran osmažíme. K cuketám přidáme česnek, promícháme. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. Promícháme je s cuketou, bazalkou a ricottou. Vše dochutíme solí a pepřem, upravíme na talíře a podáváme posypané strouhaným parmezánem.