Žampionové hlavičky zapečené s ricottovou náplní
Suroviny
- 40 g Sýr Parmezán
- 125 g Sýr Ricotta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 10 ks Žampiony čerstvé
- 3 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 16 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 9.1 mg
- Draslík 2194 mg
- Vláknina 15571.9 mg
- Vitamín A 15571.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušená rajčata nakrájíme na kousky, oloupeme a nasekáme červenou cibuli, pažitku a bazalku. Nastrouháme sýr parmezán a smícháme se strouhankou. Hlavičky větších žampionů očistíme a vnitřky mírně osolíme a opepříme.
-
2
V míse dobře promícháme sýr ricottu, cibuli, rajčata, pažitku a bazalku s citrónovou šťávou a se špetkou pepře.
-
3
Houbové hlavičky naplníme připravenou směsí a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Naplněné hlavičky posypeme směsí parmezánu se strouhankou a plech vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečeme 10-15 minut, až je náplň hotová a obal opečený dozlatova.