Mrkvový salát s křenem a smetanovou majonézou
Suroviny
- 450 g Mrkev kořen
- 80 g Zakysaná smetana
- 80 g Majonéza
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Křen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 27 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 13.7 mg
- Draslík 70.9 mg
- Vláknina 9417.3 mg
- Vitamín A 9417.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev očistíme, nahrubo nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou, osolíme a osladíme. Očištěný křen nastrouháme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Zálivku připravíme smícháním majonézy, smetany, křenu, hořčice, pepře a petrželové nati.
-
2
V míse promícháme mrkev se zálivkou a necháme před podáváním vychladit.