Treska s koprovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 14 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 57.2 mg
- Draslík 820.8 mg
- Vláknina 1485.7 mg
- Vitamín A 1485.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce tresky osolíme, opepříme, okořeníme mletým zázvorem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme alespoň 1 hodinu rozležet v chladničce.
-
2
Oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kostičky a krátce povaříme v okyselené vodě. Slijeme a necháme okapat.
-
3
Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme porce tresky po obou stranách doměkka. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
4
V kastrůlku smícháme okurky se zakysanou smetanou a krátce prohřejeme. Vmícháme nasekaný kopr, osolíme a nakonec omáčku ochutíme citronovou šťávou.
-
5
Tresku upravíme na talíře a přelijeme koprovou omáčkou.
-
6
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé bílé pečivo.