Gratinované brambory s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 19 g
- Sodík 744 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 54.6 mg
- Draslík 880 mg
- Vláknina 10159.8 mg
- Vitamín A 10159.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a oškrábeme, cibule oloupeme a oboje nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku jemně nasekáme, jogurt smícháme se smetanou. Sýr nastrouháme.
-
2
Jednu větší, nebo 6 menších zapékacích misek vytřeme olejem. Do nich potom naskládáme vrstvy koleček brambor, cibulí a pažitky. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Směs poté zalijeme smíchaným jogurtem se smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Předehřejeme troubu na cca 200°C a v ní pečeme asi 45 minut, než brambory změknou a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka.