Kuřecí prsa na smržích s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 921 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 68 g
- Sodík 973 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 457.2 mg
- Draslík 1528.3 mg
- Vláknina 9263.8 mg
- Vitamín A 9263.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smrže ponoříme do vlažné vody a necháme je hodinu nabobtnat. Chřest opláchneme pod tekoucí vodou, oloupeme, nasekáme na malé kousky. Necháme vařit vodu, osolíme, ocukrujeme, přidáme lžičku másla.
-
2
Chřest ponoříme do vody, povaříme 9 minut, dokud není napůl měkký. Následně jej vyjmeme a odložíme bokem. Šalotku oloupeme, nasekáme na drobné kousky. Žampiony pečlivě očistíme, nakrájíme na půlky a necháme je osmahnout na másle společně s kousky šalotky.
-
3
Smrže důkladně vymačkáme a přidáme je k žampionům. Maso opláchneme pod tekoucí vodou a necháme jej oschnout. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, maso na něm přibližně 9 minut smažíme. Přidáme špetku soli a pepře.
-
4
Dle návodu na obalu připravíme holandskou omáčku, zahustíme ji zbytkem másla. Maso společně se zeleninou položíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.