Zahuštěná smetanová polévka z červené řepy se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 19 g
- Sodík 843 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 805.8 mg
- Vláknina 11282.7 mg
- Vitamín A 11282.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu oloupeme a pokrájíme na kousky. Červenou řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme.
-
2
Kořenovou zeleninu vaříme ve vývaru doměkka. Řepu zakapeme octem, přidáme 100 ml vývaru ze zeleniny a na másle dusíme doměkka.
-
3
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme scezený zeleninový vývar (zeleninu odložíme), a na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Poté přimícháme zeleninu, uvařenou řepu, sůl a povaříme. Poté polévku rozmixujeme a necháme přejít varem.
-
4
Před podáváním do polévky zašleháme smetanu.