Celerová polévka se smetanou a krutony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 27 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 123.7 mg
- Draslík 312.2 mg
- Vláknina 3435.3 mg
- Vitamín A 3435.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer opláchneme, oloupeme a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme najemno. Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
-
2
Celer osmažíme na polovině másla.
-
3
Z mouky a zbylého másla usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky vmícháme osmažený celer a povaříme. Na závěr necháme v polévce prohřát smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek. Polévku ale již nevaříme, aby se žloutek nesrazil. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.
-
4
Polévku servírujeme s krutony.