Lasagne se šunkou a ricottou
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 60 g Sýr Parmezán
- 120 g Šunka dušená
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 230 g Sýr Ricotta
- 350 g Lasagne
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Česnek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 24 g
- Sodík 696 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 121.9 mg
- Draslík 555.1 mg
- Vláknina 5860.8 mg
- Vitamín A 5860.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Do hluboké pánve na rozehřátý olej dáme osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli a česnek přibližně 5 minut. Vložíme nadrobno nakrájenou bazalku, nakrájená rajčata i se šťávou, protlak, sůl a pepř. Na mírném ohni pak vaříme 30 minut. Mezitím si do hrnce s osolenou vodou dáme vařit lasagne na 5 minut. Větší zapékací mísu vytřeme máslem. Ricottu, nadrobno nakrájenou šunku a vejce smícháme, přidáme sůl, pepř. Do zapékací mísy vrstvíme lasagne a sýrovou náplň. Poslední vrstva by měla být lasagne. Nakonec polijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme nastrouhaným parmezánem a necháme péct 30 minut.