Houbové ragú v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 37 g
- Sodík 785 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 40.1 mg
- Draslík 895.4 mg
- Vláknina 10813 mg
- Vitamín A 10813 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Šalotku oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Houby řádně očistíme a nadrobno nakrájíme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme šalotku a smažíme, až zesklovatí. Poté přidáme houby, podusíme, dokud houby nepustí všechnu vodu.
-
2
Přidáme vývar, přivedeme k varu. Smícháme moučkový cukr a polévkovou lžíci hořčice. Vzniklou směs zamícháme do hrnce, osolíme, opepříme. Zalijeme zakysanou smetanou a zhruba 2 minuty povaříme na mírném ohni.
-
3
Z těsta vytvoříme komínky, ty vložíme do trouby a pečeme při 200°C, až budou křupavé. Estragon opláchneme pod tekoucí vodou, otrháme lístky, na jemno nakrájíme.
-
4
Menší část esteragonu odložíme bokem, zbylou část vmícháme do ragú. Vyndáme komínky z trouby, naplníme je houbovým ragú. Před podáváním ozdobíme zbylým estragonem.