Vařená vejce se studenou kořeněnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Ředkvička
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 4401 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 813.3 mg
  • Draslík 355.1 mg
  • Vláknina 9563.7 mg
  • Vitamín A 9563.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a podélně překrojíme. Půlky vajec klademe řeznou stranou na dezertní talíře. Omyté ředkvičky pokrájíme na plátky, okurky nakrájíme do vějířků, petrželovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    Vejce na talířích přelijeme smetanovou omáčkou, posypeme petrželovou natí, obložíme plátky ředkviček, vějířky okurek a podáváme.

  • 3

    Omáčku připravíme svařením smetany se žloutky, solí a hladkou moukou ve vodní lázni. Pečlivě šleháme, až omáčka zhoustne. Poté omáčku odstavíme, za občasného míchání ji necháme vychladnout. Z zašleháme do ní olej, hořčici, citronovou šťávu, pepř a chilli koření.

Komentáře k receptu