Roštěnky dušené v mléce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1070 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 255.7 mg
- Vláknina 971 mg
- Vitamín A 971 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme a opečeme na obou stranách na rozehřátém másle. Jakmile jsou opečené, zalijeme do roviny mlékem a mléko necháme vydusit.
-
2
Do zbylé šťávy přimícháme nasekanou petrželovou nať, cibuli, sardelky a vše necháme zpěnit.
-
3
Na samý závěr přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a znovu vše zapečeme.
-
4
Jako přílohu podáváme dušené brambory, jemné noky z odpalovaného těsta.