Hříbková směs se smetanou
Suroviny
- 500 g Hříbky čerstvé
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 576 mg
- Vláknina 1758.3 mg
- Vitamín A 1758.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné hříbky nakrájíme na kousky a osmahneme v kastrole na rozpuštěném másle. Osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Houby mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
2
Potom tekutinu vydusíme, vmícháme kečup, hořčici, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Znovu krátce podusíme.
-
3
Nakonec do pokrmu přidáme prolisovaný česnek a vmícháme smetanu. Jen prohřejeme a ihned podáváme.