Nákyp chlebový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 148 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 134.7 mg
- Draslík 174.3 mg
- Vláknina 5877 mg
- Vitamín A 5877 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací nádobu vymažeme máslem, krajíce chleba namažeme máslem a marmeládou. Dno nádoby pokryjeme chleby a posypeme je citronovou kůrou, přidáme polovinu hrozinek, kandované kůry, skořice, třtinového cukru a nastrouhaným jablkem.
-
2
Druhou vrstvu uděláme z dalších chlebů, nakrájených tak, aby pokryly celou plochu nádoby. Posypeme chleby většinou zbylých sultánek, zbylou kandovanou kůrou, třtinovým cukrem, skořicí a přikryjeme další vrstvou chleba.
-
3
Ušleháme vejce s mlékem a polijeme chleba.
-
4
Vršek nákypu posypeme třtinovým cukrem a zbylými hrozinkami a pečeme 60 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů.
-
5
Ihned podáváme.