Sněhová fantazie
Suroviny
- 50 g Čokoláda hořká
- 50 g Mandle
- 100 g Marmeláda meruňková
- 200 g Máslo čerstvé
- 4 g Sůl
- 10 g Cukr krupice
- 250 g Cukr krupice
- 200 g Cukr krupice
- 50 g Mouka polohrubá
- 400 g Mouka polohrubá
- 25 g Droždí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Cukr vanilka
- 1 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 31 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 216.9 mg
- Draslík 270 mg
- Vláknina 6750 mg
- Vitamín A 6750 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mléka, mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Zatíco kyne, dáme do mísy cukr, máslo, žloutky, mouku a sůl a promícháme. Nakonec vlijeme kvásek a uhněteme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Vykynulé těsto rozválíme na 1 cm silný plát a opatrně přeneseme na vymaštěný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Ještě horký koláč potřeme meruňkovou marmeládou a posypeme strouhanou čokoládou. Rozetřeme sníh z bílků a cukru, posypeme nasekanými mandlemi, vanilkovým cukrem a pečeme, až sníh zrůžoví.