Fazolkový salát s balkánským sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 50 g Sýr balkánský
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 1000 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 11.1 mg
  • Draslík 337.3 mg
  • Vláknina 6600 mg
  • Vitamín A 6600 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté fazolky vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    V míse smícháme vychladlé fazolky s omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Zalijeme zálivkou umíchanou z oleje, hořčice a octa. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným balkánským sýrem.

  • 3

    Salát podáváme vychlazený, můžeme doplnit tmavým pečivem.

Komentáře k receptu