Fazolkový salát s balkánským sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 6 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 11.1 mg
- Draslík 337.3 mg
- Vláknina 6600 mg
- Vitamín A 6600 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté fazolky vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Scedíme a necháme vychladnout.
-
2
V míse smícháme vychladlé fazolky s omytými, na dílky nakrájenými rajčaty. Zalijeme zálivkou umíchanou z oleje, hořčice a octa. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným balkánským sýrem.
-
3
Salát podáváme vychlazený, můžeme doplnit tmavým pečivem.