Nákyp z listového špenátu s kraby
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
- 150 g Špenát listový čerstvý
- 150 g Krab
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 34 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 204 mg
- Draslík 381.9 mg
- Vláknina 1709.1 mg
- Vitamín A 1709.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listový špenát opláchneme, odstraníme stonky a listy nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme.
-
2
V kastrole na másle podusíme špenát, poté vmícháme mouku a osmažíme dozlatova. Do směsi zašleháme smetanu s vejci a sýrem dohladka. Omáčku osolíme, ochutíme ustrouhaným muškátovým oříškem, pepřem a nakonec vmícháme krabí maso.
-
3
Směsí vyplníme zapékací mísu, kterou jsme vymazali 1 lžící másla a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.