Kuřecí karbanátky zjemněné jogurtem
Suroviny
- 600 g Mleté kuřecí maso
- 150 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Jogurt bílý
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 59 g
- Sodík 855 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 131.1 mg
- Draslík 475.8 mg
- Vláknina 2393.3 mg
- Vitamín A 2393.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mleté kuřecí maso s oloupanou, nastrouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, mletým zázvorem, citronovou šťávou, mletým koriandrem, drceným kmínem, strouhankou, jogurtem, solí a pepřem. Vše dobře promícháme.
-
2
Z masové směsi vytvarujeme 8 karbanátků. Opékáme je v pánvi na oleji nebo pod rozpáleným grilem 4-5 minut po každé straně.
-
3
Vhodnou přílohou je pita chléb nebo čerstvá bageta.