Cibulačka se sýrem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 5 g Bobkový list
- 300 g Sýr ementálského typu
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 l Vývar zeleninový
- 2 dl Víno červené
- 1 kg Cibule
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1374 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 34.5 mg
- Draslík 784.4 mg
- Vláknina 14017 mg
- Vitamín A 14017 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci zahřejeme máslo, dáme do něho med a přidáme na velké měsíčky nakrájenou cibuli, stálým mícháním cibuli osmahneme, vhodíme bobkový list, posypeme moukou, mletou paprikou, promícháme, zalijeme vínem, vyvaříme víno, zalijeme vývarem a pod poklicí povaříme přibližně 20 minut. Před dokončením vaření dochutíme solí a pepřem.
-
2
Hotovou polévku podáváme s nastrouhaným sýrem.