Broskvový dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Piškoty dětské kulaté
  • 200 g Marmeláda malinová
  • 15 g Želatina
  • 500 ml Kompot broskvový
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 115.6 mg
  • Vláknina 9575 mg
  • Vitamín A 9575 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kompotované broskve dáme na síto okapat.

  • 2

    Želatinu namočíme do 4 lžic studené vody a necháme nabobtnat.

  • 3

    Piškoty po dvou slepíme marmeládou.

  • 4

    Šťávu z kompotu zahřejeme, přidáme želatinu a necháme za stálého míchání rozpustit - nevaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 5

    Do mísy skládáme piškoty, přelijeme je šťávou s želatinou a proložíme nakrájenými broskvemi. Vrstvu opakujeme.

  • 6

    Dezert dáme do chladničky a když rosol ztuhne, ozdobíme jej šlehačkou.

Komentáře k receptu