Broskvový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 25 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 115.6 mg
- Vláknina 9575 mg
- Vitamín A 9575 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kompotované broskve dáme na síto okapat.
-
2
Želatinu namočíme do 4 lžic studené vody a necháme nabobtnat.
-
3
Piškoty po dvou slepíme marmeládou.
-
4
Šťávu z kompotu zahřejeme, přidáme želatinu a necháme za stálého míchání rozpustit - nevaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.
-
5
Do mísy skládáme piškoty, přelijeme je šťávou s želatinou a proložíme nakrájenými broskvemi. Vrstvu opakujeme.
-
6
Dezert dáme do chladničky a když rosol ztuhne, ozdobíme jej šlehačkou.