Rybí bengálské kari
Suroviny
- 500 g Filé rybí
- 125 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Potočnice
- 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 3 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 255.6 mg
- Vláknina 4703.8 mg
- Vitamín A 4703.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naporcované maso vložíme do mísy. Jogurt rozšleháme a rozmícháme v něm utřený česnek, koření a sůl. Směsí přelijeme rybu a necháme cca 60 minut marinovat.
-
2
Poté dáme do rozpáleného oleje, osmahneme, přidáme nadrobno nasekanou potočnici, oloupaná, nakrájená rajčata, podlejeme a dusíme doměkka. Na závěr ochutíme citronem a podáváme.