Fettuccine se smetanovou omáčkou a parmazánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 890 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 44 g
- Sodík 661 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 76.2 mg
- Vláknina 7459.8 mg
- Vitamín A 7459.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 104.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitímm připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme strouhaný parmazán, smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Teplotu snížíme a vaříme do zhoustnutí. Ochutíme najemno nakrájenou petrželkou, solí a pepřem.
-
3
Omáčkou přelijeme těstoviny a ihned podáváme.