Fettuccine se smetanovou omáčkou a parmazánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 315 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 890 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 76.2 mg
  • Vláknina 7459.8 mg
  • Vitamín A 7459.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 104.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitímm připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme strouhaný parmazán, smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Teplotu snížíme a vaříme do zhoustnutí. Ochutíme najemno nakrájenou petrželkou, solí a pepřem.

  • 3

    Omáčkou přelijeme těstoviny a ihned podáváme.

Komentáře k receptu