Špenátové skopové kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Špenát mražený
  • 3 kávová lžička Kmín celý
  • 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 kávová lžička Kardamom
  • 1.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 3 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1.5 kávová lžička Skořice celá
  • 6 kávová lžička Koriandr celý
  • 3 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Skopové maso přední
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 153.9 mg
  • Draslík 968.1 mg
  • Vláknina 6403.6 mg
  • Vitamín A 6403.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném másle, přidáme utřený česnek, všechno koření a jogurt. Na mírném ohni krátce osmažíme.

  • 2

    Vložíme maso, ochutíme solí a orestujeme do hněda. Přidáme rozmrazený špenát, podlijeme a dusíme do měkka. Nakonec můžeme nechat pokrm dojít ve vyhřáté troubě.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu