Špenátové skopové kari
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 500 g Špenát mražený
- 3 kávová lžička Kmín celý
- 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 3 kávová lžička Kardamom
- 1.5 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Garam masala
- 3 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1.5 kávová lžička Skořice celá
- 6 kávová lžička Koriandr celý
- 3 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 6 stroužek Česnek
- 1 kg Skopové maso přední
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 56 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 153.9 mg
- Draslík 968.1 mg
- Vláknina 6403.6 mg
- Vitamín A 6403.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném másle, přidáme utřený česnek, všechno koření a jogurt. Na mírném ohni krátce osmažíme.
-
2
Vložíme maso, ochutíme solí a orestujeme do hněda. Přidáme rozmrazený špenát, podlijeme a dusíme do měkka. Nakonec můžeme nechat pokrm dojít ve vyhřáté troubě.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.