Těstovinový salát se sýrem a nudlemi
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
- 150 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 75 g Těstoviny konzumní
- 100 g Fazolové klíčky
- 75 g Nudle vaječné
- 3 ml Sůl
- 500 ml Voda pitná
- 3 ml Pepř černý mletý
- 15 ml Muškátový oříšek
- 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Paprika oranžová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 15 g
- Sodík 686 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 73.1 mg
- Draslík 395.2 mg
- Vláknina 5245 mg
- Vitamín A 5245 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mírně slané vodě povaříme těstoviny zhruba 8 - 10 minut. Nudle také uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Těstoviny slijeme, opláchneme pod studenou vodou a necháme je okapat.
-
2
Papriku nakrájíme na čtvrtky a jádřinec společně se semínky i dužinou zase na drobné kostičky. Fazolové klíčky opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme je okapat.
-
3
Smícháme dohromady nadrobno nasekanou šalotku, nivu a jogurt, vzniklou směs vložíme spolu s muškátovým oříškem do mixéru a rozmixujeme na kaši. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme worcesterskou omáčku. Do hluboké mísy dáme papriku, fazolové klíčky, na čtverečky nakrájený ementál a nudle s těstovinami. Rozdělíme do čtyř misek a zalijeme zálivkou.