Topinky s červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 23 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 303.3 mg
- Vláknina 7545 mg
- Vitamín A 7545 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu očistíme a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Veku nakrájíme na krajíce o průměru 1 cm a v pánvi na rozpáleném oleji upečeme topinky, které skládáme na mřížku, aby z nich okapal olej. Vychladlé je potřeme česnekem. Řepu a sýr nakrájíme na tenké plátky, které jemně potřeme balsamikovým octem a pokládáme na každý krajíc opečené veky, přiložíme ještě na půlky rozkrojené cherry rajčátko, ozdobíme bazalkou, posypeme oreganem, zakapeme olivovým olejem a skládáme na talíř.