Topinky s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Červená řepa
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 10 g Oregano sušené
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 200 g Mozzarella
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 1 ks Veka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 303.3 mg
  • Vláknina 7545 mg
  • Vitamín A 7545 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu očistíme a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Veku nakrájíme na krajíce o průměru 1 cm a v pánvi na rozpáleném oleji upečeme topinky, které skládáme na mřížku, aby z nich okapal olej. Vychladlé je potřeme česnekem. Řepu a sýr nakrájíme na tenké plátky, které jemně potřeme balsamikovým octem a pokládáme na každý krajíc opečené veky, přiložíme ještě na půlky rozkrojené cherry rajčátko, ozdobíme bazalkou, posypeme oreganem, zakapeme olivovým olejem a skládáme na talíř.

Komentáře k receptu