Polévka z listového špenátu s mletými mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Sýr Parmezán
  • 2 g Sůl
  • 510 g Špenát listový čerstvý
  • 2 g Pepř černý celý
  • 100 g Mandle mleté
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1219 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 39.6 mg
  • Draslík 1126.4 mg
  • Vláknina 12275 mg
  • Vitamín A 12275 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.9 mg
  • Vitamín E 9.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oprané špenátové listy vložíme do zeleninového vývaru a rychle přivedeme k varu. Oheň zmírníme a vaříme přibližně 5 minut. Přidáme mleté mandle, sůl, nameleme pepř a na mírném ohni vaříme další 2 minuty. Hrnec stáhneme z ohně, necháme trochu vychladnout a přelijeme do mixéru.

  • 2

    Vývar se špenátem rozmixujeme dohladka. Vmícháme šlehačku, vše vrátíme na do hrnce a opatrně prohřejeme. Pozor, nesmíme vařit!

  • 3

    Polévku posypeme nastrouhaným parmezánem a ozdobíme několika celými špenátovými listy.

Komentáře k receptu