Polévka z listového špenátu s mletými mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1219 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 39.6 mg
- Draslík 1126.4 mg
- Vláknina 12275 mg
- Vitamín A 12275 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.9 mg
- Vitamín E 9.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oprané špenátové listy vložíme do zeleninového vývaru a rychle přivedeme k varu. Oheň zmírníme a vaříme přibližně 5 minut. Přidáme mleté mandle, sůl, nameleme pepř a na mírném ohni vaříme další 2 minuty. Hrnec stáhneme z ohně, necháme trochu vychladnout a přelijeme do mixéru.
-
2
Vývar se špenátem rozmixujeme dohladka. Vmícháme šlehačku, vše vrátíme na do hrnce a opatrně prohřejeme. Pozor, nesmíme vařit!
-
3
Polévku posypeme nastrouhaným parmezánem a ozdobíme několika celými špenátovými listy.