Česneková omáčka s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Omáčka sójová
  • 5 g Bazalka
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 10 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 151.5 mg
  • Vláknina 3047.5 mg
  • Vitamín A 3047.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vložíme do hrnce s vodou a uvaříme, uvařené scedíme, oloupeme a žloutky dáme do misky, kam přidáme oloupaný a nakrájený česnek, tvaroh, šťávu z citrónu, sójovou omáčku, listy bazalky, olej, mixérem rozmixujeme v hladkou hmotu, kterou podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu