Polská bábovka s pomerančovou kůrou
Suroviny
- 500 g Mouka polohrubá
- 200 g Cukr krupice
- 50 g Cukr moučkový
- 150 g Máslo čerstvé
- 40 g Pomerančová kůra
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 40 ml Pomerančová šťáva
- 20 ml Olej rostlinný
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 l Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 18 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 97 mg
- Draslík 223.8 mg
- Vláknina 4808.8 mg
- Vitamín A 4808.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 327.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme se žloutky a krupicovým cukrem do pěny. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu a postupně po lžících polohrubou mouku a mléko za stálého šlehání. Nakonec vyšleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme do těsta spolu s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Podáváme jemně pocukrované moučkovým cukrem.