Kari z tresky
Suroviny
- 200 g Brambory
- 100 g Cibule
- 350 g Květák
- 3 g Pepř černý mletý
- 25 g Zázvor celý
- 3 g Pepř cayenský
- 3 g Kurkuma
- 10 g Chilli paprička
- 200 g Paprika zelená
- 750 g Treska aljašská
- 250 ml Jogurt bílý
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Koriandr celý
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 7 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 78.3 mg
- Draslík 1587.7 mg
- Vláknina 10257 mg
- Vitamín A 10257 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107.5 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu nakrájíme na kostky velikosti 3 cm.
-
2
Koření rozdrtíme se solí. Drcenou směs dáme na kousky tresky, promícháme, aby se stejnoměrně pokryly. Zakryjeme a necháme 1 hodinu
-
3
chladničce marinovat.
-
4
Polovinu oleje rozpálíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a zprudka ji 5 minut smažíme. Přidáme plátky zázvoru, nasekané chilli
-
5
papričku a další 2 minuty zahříváme. Přidáme růžičky květáku, kostičky brambory, nudličky zelené papriky a podusíme ještě 5-7 minut. Děrovanou naběračkou vyjmeme z pánve zeleninu a odložíme ji stranou.
-
6
Zahřejeme zbylý olej a tresku na něm z obou stran dohněda smažíme. Přidáme zeleninu, přilijeme 150 ml vody a 10 minut zvolna podusíme, až zelenina změkne a ryba je hotová. Osolíme a opepříme. Servírujeme s řídkým jogurtem.