Rožnovské plněné kapsy s Nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Ananas
  • 900 g Broskve
  • 700 g Kuřecí prsa
  • 250 g Pórek
  • 240 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 160 g Máslo bylinkové
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 0.07 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 899 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1666 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 169 mg
  • Draslík 1523.2 mg
  • Vláknina 10270.4 mg
  • Vitamín A 10270.4 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Rozkrojíme je tak, že je hluboko v polovině rozřízneme - utvoříme kapsu. Ještě je mírně naklepeme, aby byly větší. Osolíme je, opepříme citronovým pepřem a potřeme ostrou sójovou omáčkou z každé strany.

  • 2

    V misce vyšleháme sýr Nivu s bylinkovým máslem. Kompotované broskve a kompotovaný ananas scedíme, šťávu zachytíme, ovoce necháme odkapat. Odložíme 4 půlky broskví a 8 kostiček ananasu. Zbylé ovoce pokrájíme na drobné kostičky a smícháme s vyšlehanou Nivou. Směsí potom naplníme kuřecí kapsy, okraje připevníme párátkem. Kuřecí prsa obalíme zlehka v hladké mouce.

  • 3

    Omyjeme 4 snítky kopru (1/2 lžíce) a řapíkatý celer s pórkem. Kopr odložíme na ozdobu a celer s pórkem pokrájíme na tenké nudličky. V pánvi rozpálíme olej (0.5 dl) a maso osmažíme pod pokličkou z obou stran dozlatova.

  • 4

    V druhé pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme pórek s celerem a když se zelenina začne smažit, přimícháme k ní 2-3 lžíce z vyšlehané Nivy, pánev zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme asi 3-5 minut.

  • 5

    Maso dáme na talíře, přelijeme omáčkou, na každou porci dáme půlku broskve a kostičky ananasu, ozdobíme snítkou kopru a podáváme.

Komentáře k receptu