Rožnovské plněné kapsy s Nivou
Suroviny
- 250 g Ananas
- 900 g Broskve
- 700 g Kuřecí prsa
- 250 g Pórek
- 240 g Sýr Niva (Rokfór)
- 150 g Celer řapíkatý
- 160 g Máslo bylinkové
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř citronový
- 0.07 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1666 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 169 mg
- Draslík 1523.2 mg
- Vláknina 10270.4 mg
- Vitamín A 10270.4 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Rozkrojíme je tak, že je hluboko v polovině rozřízneme - utvoříme kapsu. Ještě je mírně naklepeme, aby byly větší. Osolíme je, opepříme citronovým pepřem a potřeme ostrou sójovou omáčkou z každé strany.
-
2
V misce vyšleháme sýr Nivu s bylinkovým máslem. Kompotované broskve a kompotovaný ananas scedíme, šťávu zachytíme, ovoce necháme odkapat. Odložíme 4 půlky broskví a 8 kostiček ananasu. Zbylé ovoce pokrájíme na drobné kostičky a smícháme s vyšlehanou Nivou. Směsí potom naplníme kuřecí kapsy, okraje připevníme párátkem. Kuřecí prsa obalíme zlehka v hladké mouce.
-
3
Omyjeme 4 snítky kopru (1/2 lžíce) a řapíkatý celer s pórkem. Kopr odložíme na ozdobu a celer s pórkem pokrájíme na tenké nudličky. V pánvi rozpálíme olej (0.5 dl) a maso osmažíme pod pokličkou z obou stran dozlatova.
-
4
V druhé pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme pórek s celerem a když se zelenina začne smažit, přimícháme k ní 2-3 lžíce z vyšlehané Nivy, pánev zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme asi 3-5 minut.
-
5
Maso dáme na talíře, přelijeme omáčkou, na každou porci dáme půlku broskve a kostičky ananasu, ozdobíme snítkou kopru a podáváme.