Omáčka na salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Salát hlávkový
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1252 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 110.5 mg
  • Draslík 168.3 mg
  • Vláknina 1837.5 mg
  • Vitamín A 1837.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na slabé nudličky, vložíme je do pánve, rozškvaříme, posypeme moukou a usmažíme světlejší jíšku. Přilijeme horkou vodu, metlou dobře rozšleháme, povaříme, ve smetaně rozkvedláme vejce a vlijeme do omáčky. Dobře promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, krátce ještě povaříme a odstavíme.

  • 2

    Hlávkový salát omyjeme pod tekoucí vodou, necháme ho okapat, rozdělíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.

Komentáře k receptu