Bandurská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Brambory
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 7 dl Podmáslí kysané 1%
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Tarhoňa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 74.8 mg
  • Draslík 337.5 mg
  • Vláknina 8097.8 mg
  • Vitamín A 8097.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme den dopředu doměkka v 0.5 litru vody.

  • 2

    Pak je slijeme a druhý den oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Do kastrolku si dáme 1/2 litr vody a když se začne vařit, vsypeme do ní 4 lžíce těstovinové rýže (např. tarhoňa) a vaříme ji přibližně 5 minut. Pak ji scedíme.

  • 4

    Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 5

    V hrnci si za stálého míchání přivedeme k varu podmáslí, smetanu a máslo. Přidáme uvařenou těstovinovou rýži a brambory.

  • 6

    Přimícháme kopr, ochutíme solí, pepřem, krátce povaříme (asi 4 minuty) a podáváme.

Komentáře k receptu