Pečený lilek s modrým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lilek
  • 50 g Bazalka
  • 175 g Sýr Gorgonzola
  • 175 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1137 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 89.7 mg
  • Draslík 586.2 mg
  • Vláknina 14483 mg
  • Vitamín A 14483 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 4 lžíce nasekané bazalky, petrželku, olivový olej a sůl.

  • 2

    Lilky nařežeme příčnými řezy asi do třetiny. Řezy naplníme plátky česneku a směsí bylinek. Vložíme je do vymazané žáruvzdorné mísy a pečeme 40-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až jsou na dotek velmi měkké.

  • 3

    Lilky vyndáme z trouby, posypeme je gorgonzolou a čedarem a pečeme ještě 5 minut, až se sýr rozpustí a na povrchu se utvoří kůrčička. Ihned podáváme se zbývající bazalkou.

Komentáře k receptu