Pečený lilek s modrým sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1137 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 89.7 mg
- Draslík 586.2 mg
- Vláknina 14483 mg
- Vitamín A 14483 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme 4 lžíce nasekané bazalky, petrželku, olivový olej a sůl.
-
2
Lilky nařežeme příčnými řezy asi do třetiny. Řezy naplníme plátky česneku a směsí bylinek. Vložíme je do vymazané žáruvzdorné mísy a pečeme 40-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až jsou na dotek velmi měkké.
-
3
Lilky vyndáme z trouby, posypeme je gorgonzolou a čedarem a pečeme ještě 5 minut, až se sýr rozpustí a na povrchu se utvoří kůrčička. Ihned podáváme se zbývající bazalkou.