Blinové placky s uzeným kuřetem a fenyklem
Suroviny
- 35 g Mouka pohanková
- 20 g Droždí
- 80 g Zakysaná smetana
- 160 g Kuřecí maso uzené
- 75 g Majonéza
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 125 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 2 hrst Bazalka
- 1 stroužek Česnek
- 0.58 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 14 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 74.4 mg
- Draslík 434.3 mg
- Vláknina 3686 mg
- Vitamín A 3686 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hladkou pšeničnou mouku a pohankovou mouku, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a 80 g zakysané smetany mírně zahříváme dvě minuty za stálého míchání. Když jsou mléko a smetana vlažné, sejmeme je ze sporáku, přidáme žloutek a šleháme, až se všechno spojí. Mléčnou směs postupně přidáváme k mouce s droždím a vymícháme dohladka. Nakonec přidáme rozetřený stroužek česneku. Těsto zakryjeme čistou vlhkou utěrkou a necháme ho na teplém místě kynout asi půl hodiny, dokud se na jeho povrchu neobjevují bubliny.
-
2
Bílek ušleháme na pevný sníh, přidáme je ke směsi a mícháme důkladně, abychom získali stejnorodé těsto. Polovinu vykynutého těsta rozprostřeme na tukem vymazanou středně velkou pánev s nepřilnavým povrchem a opékáme z obou stran dozlatova. Totéž učiníme s druhou polovinou těsta a placky necháme zchladnout.
-
3
Smícháme 75 g majonézy se 2 lžičkami najemno nastrouhané kůry z biocitronu a touto směsí potřeme jednu placku a posypeme ji tenkými plátky z jedné malé bulvy fenyklu, 2 hrstmi bazalkových lístků, 160 g pokrájeného uzeného kuřecího masa a 2 lžícemi nasekané pažitky. Přiklopíme druhou plackou a rozkrájíme na dílky.