Dušená jablka s vanilkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Marmeláda jahodová
  • 20 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr krupice
  • 30 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 308.3 mg
  • Vláknina 10103 mg
  • Vitamín A 10103 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 775.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, omyjeme a zbavíme jádřinců. Vložíme je do kastrolu, posypeme cukrem, pokapeme citronovou šťávou a podlijeme trochou vody. Dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Částečně vychladlá jablka naplníme marmeládou, upravíme do mističek a přelijeme vanilkovým krémem. Necháme vychladnout.

  • 3

    Příprava krému: V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme do zbylého vroucího mléka a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Krém osladíme, ochutíme vanilkovým cukrem a za občasného míchání necháme trochu vychladnout.

  • 4

    Dezert ozdobíme dílky oloupaného pomeranče a ihned podáváme.

Komentáře k receptu