Dušená jablka s vanilkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 5 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 308.3 mg
- Vláknina 10103 mg
- Vitamín A 10103 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 775.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, omyjeme a zbavíme jádřinců. Vložíme je do kastrolu, posypeme cukrem, pokapeme citronovou šťávou a podlijeme trochou vody. Dusíme téměř doměkka.
-
2
Částečně vychladlá jablka naplníme marmeládou, upravíme do mističek a přelijeme vanilkovým krémem. Necháme vychladnout.
-
3
Příprava krému: V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme do zbylého vroucího mléka a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Krém osladíme, ochutíme vanilkovým cukrem a za občasného míchání necháme trochu vychladnout.
-
4
Dezert ozdobíme dílky oloupaného pomeranče a ihned podáváme.